26 Mayıs 2011 Perşembe

Robin Williams Dev Bir Kedi Olmuş


... ya da kaplan. Ne farkeder ki o da dev bir kedi sonuçta. Ama asıl olay Robin Williams’ın ne dev bir kedi ne de kaplan oluşu. Asıl enteresan olan kısım, Robin Williams’ın Broadway’de oynayan  “Bengal Tiger at the Baghdad Zoo.” adlı yeni oyunda, alışılmışın(!) dışına çıkarak bir kaplanın ruhunu canlandırmasıdır. Öyle kaplan kostümü ya da beyaz çarşaf filan da giymeden.

Pulitzer Ödülü finalistleri arasında yer alan bu oyun çok da yabancı olmadığımız bir konu üzerine kurulu. Amerikan istilasında olan Irak topraklarında geçen bir hikaye. Sembollerin bolca kullanıldığı, her karakterin ayrı bir anlam taşıdığı biraz felsefik biraz da politik içerikli bir oyun. Fakat burada oyunun politik fikirlerini, altında sakladığı mesajı, Irak Savaşı’na bakışını, Amerikan askerlerinin tavırlarına karşı olan eleştirilerini anlatıp oyuna gideceklerin heyecanını kaçırmak istemediğim için tüüm oyunu sona sarıyor ve size çıkışından bahsetmek istiyorum.




Broadway oyunlarında eğer ünlü birini seyretmeye gittiyseniz, oyun bittikten sonra çıkışta kulisin kapısının önünde bir kalabalık görürsünüz. Herkesin tek amacı imza alıp mümkünse bir de resim çektirmektir. Ben geçtiğimiz iki sene boyunca bu konuda bir çeşit exper olduğumu düşünüyorum. ‘Nerede durmalı, imza alırken o arada güzel resim nasıl çektirmeli, sesini nasıl duyurmalı’ tarzında belli konularda tecrübelerim ve gözlemlerim sonsuz. Durum Robin Williams’ı görmek olunca da tüm taktikler kullanılıp, güzel bir resim çektirmek şart oldu oyun çıkışında. Bazı oyuncular çok ukala ve umursamaz oluyorlar, havalı bir şekilde iki imza atıp arabalarına koşuyorlar. Ama sevgili Robin’ciğim hiç öyle değildi. Resimden de farkedildiği gibi pek sevimli, pek sıcak kanlıydı.

İlerleyen günlerde sizlerle çok gizli ‘ünlü avı’ taktiklerimi paylaşacağım... Stay tuned!


2 yorum:

  1. Tam Noel Baba olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Robin Williams sen dev ponpon bir kedisin, seni buna inandiricam.

    YanıtlaSil