3 Mayıs 2011 Salı

ABC Kitchen

posted by Y.


Tüm dünyadaki çevreci moda New York’da kendini her alanda gösteriyor. Marketler, kıyafetler derken restoranlar da tam anlamıyla ‘yeşilleşiyor’. ABC Carpet & Home'un içinde açılan, ABC Kitchen da bu akımın en büyük öncülerinden diyebiliriz aslında. Menüsünden, servis tabaklarına, mobilyalardan, dekorasyonun tüm ayrıntılarına kadar herşey geri dönüşüm ve ‘sustainability’ yani sürdürülebilirlik (bu kelimenin Türkçesi bana hep anlamsız geliyor bir şekilde) göz önünde bulundurularak yapılmış.




Yemeklere gelince, Crab Toast ve Havuçlu Avokado Salatasını şiddetle öneriyorum. Bir de garsonunuza sorun bu mevsimde neler iyi diye, çünkü sebzeler ‘local’ çiftcilerden alınıyor. Organik ve çoook sağlıklı.



Bir süredir New York’u ne kadar sevdiğimizden, nasıl hic durmadan yeni mekanlar, yeni aktiviteler araştırdığımızdan bahsediyoruz. Fakat bu tatlı restoran benim araştırmalarımdan değil, başka bir New York aşığı, annem, a.k.a ‘Nazo, The Real New Yorker’  tarafından geldi hemde açılalı birkaç hafta olmuşken. O yüzden bu postu ona teşekkür etmeden kapatmak haksızlık olur diye düşündüm. Teşekkürler Nazo, yeni keşiflerini bekliyoruz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder