31 Mayıs 2011 Salı

Çöp Kafalar ve Dev Kuş Yuvası

Haftasonu Pastis’de güzel bir brunch sonrasında Meatpacking sokaklarında yürümeye başladık. En sevdiğim şey bu, boş boş nereye gittiğini bilmeden sokaklarda yürümek. Çünkü New York o kadar şaşırtıcı bir şehir ki bomboş yürürken bile karşınıza enteresan birşey çıkarıyor.

Bu sefer neyle karşılaşacağız bakalım dememizden belki  daha 15 dakika bile geçmemişti ki önümüze bir galeri çıktı. Dışardan tam ne olduğunu anlayamadığım kocaman kafalar gözüküyordu sadece. Merak edip içeri girdik, yakından baktığımda içi ben diyeyim çöp siz diyin özenle çöp havası vermek için seçilmiş objelerle dolu olan yaklasık 8 dev kafa ile karşı karşıya kaldım. İlk başta çok hoşuma gitmeyen bu çöp kafalar zamanla sevimli gelmeye başladı.  Bu heykellerin içlerinde arayacağınız herşeyi bulabilirsiniz kola kutusu, bira şişesi, kablo, gazete, fotoğraf, makas, yara bandı... Herhalde insanların kafası şeffaf olsaydı ve içindeki günlük gereksiz tüm düşünceler, anılar, tüm planlar, işler güçler bir araya toplansaydı dışarıdan aynen böyle gözükürdü. Bir de siz bakın, bakalım yorumlarınız nasıl olacak? Dilerseniz Richard Dupont imzalı bu eserleri Carolina Nitsch Project Room’da 25 Hazirana kadar görebilirsiniz.









İkinci karşıma çıkan şey ise yine bir galeri; fakat bu sefer dışarıdan bir galeri olduğu bile anşılmıyor. Daha çok inşaat alanının dışına birileri yazı yazmış, hızını alamayaıp bir de koca delik açmış gibiydi. Korka korka, bir ‘homeless’ın evini rahatsız etmekten çekinerek kafamı delikten içeriye uzattım. Kendimi bir an için Tim Burton’ın filminin içinde gibi hissettim. İçeride ortada büyük bir insanın sığabileceği boyda kocaman bir kuş yuvası duruyor, yerlerde kuş tüyleri, duvarlarda da mürekkeple yapılmış Corpse Bride ve ya Caroline karışımı resimler... İçerideki tüm çalılar New York çevresinden toplanmış ve de birbirleri ile birleştirirken başka hiçbir madde kullanılmamamış, çalılar kendi formları ile bir arada kalmışlar. Resimler 600$dan başlıyor, ilgilenenlere...
The Nest adlı bu sergiyi biraz geç yakalamışım, 7 Hazirana kadar Honey Space galerisinde bulabilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder