6 Mayıs 2011 Cuma

Met Galası'nın Eğlendiren Rüküşleri

posted by B.

Metropolitan Müzesi’nin her yıl bu zamanlarda düzenlediği Costume Institute’s Annual Benefit Gala’yı takip etmek benim için bir eğlence haline geldi. Sanırım her yıl ünlülerin  Oscar’a ne giyeceğim diye düşündükleri kadar kafa yordukları günlerden birisi de bu. "Geceye kollarında ünlü tasarımcı kavalyeleriyle gelebilme" ve "en şık kıyafet eleştirisini alabilme"  yarışı bazen çok kötü sonuçlanabiliyor. Geçen seneki Katy Perry’nin LED ışıklı kıyafetinin ardından bu yıl da kıyafetlere göz atmak için sabırsızlanıyordum. Heyecanımı az çok tatmin edebilecek derecede ‘orta’ ve ‘dehşet verici’ kötülükte olan kıyafetler çıktı bu sefer de. Umutlarımı boşa çıkarmayan rüküş ünlülere teşekkürlerimi sunuyorum!

Naomi Campbell'ın tüylü süsleri ve sevimli(!) saçları

bazı gelinlik ve damatlık(!) çalışmaları

Beyonce'nin boğuluyor ifadesi, Crystal Renn'in buruşuk elbisesi ve sertleşmiş saçı, Vogue Avrupa editörünün McQueen pozu

Solange Knowles (Beyonce'nin kardeşi) pofuduk saçları, Jennifer'ın çiçekten omuzları, Daphne Guinness'in kuş tavırları

sirk ve burlesque şovlarını aklımıza getiren deneysel kostümler

vee....kapanışta Vogue'dan Andre Leon Talley'nin mavi perde pelerini ve uzun mu uzun kuyruğu...

Not:  Met Gala, Metropolitan Müzesi’nin kendi içinde barındırdığı Costume Institute Departmanı tarafından her yıl bu tarihlerde gerçekleşen moda sergisinin açılış gecesi olarak kabul ediliyor. Bu yılki sergi geçen sene intihar ederek hayatını kaybeden tasarımcı Alexander McQueen onuruna, Savage Beauty adıyla düzenleniyor. Tasarımcının Central Saint Martins günlerinden son podyum şovuna kadar moda hayatına kattığı benzeri henüz bulunmayan yaratıcığını konu alan sergi 31 Temmuz’a kadar görülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder