16 Ekim 2011 Pazar

13 Floors Haunted House

Aslında bu yazıyı yazmak iki üç aydır aklımda olmasına rağmen araya bir sürü şey girdi, yazamadım. Derkeeen bu post sarktı sarktııı ve belki de olabilecek en uygun zamana , Cadılar Bayramı dönemine denk geldi. İyi de oldu çünkü size Amerika'nın en iddialı ve sözde en korkunç atraksiyonundan bahsetmek üzereyim..


Ben şahsen korku filmlerinden, perili, 'üç harfli' hikayelerden pek hoşlanmam. Daha doğrusu o an merakla dinlesem de sonraki üç gece bana zehir olur, keyfim kaçar. Bu yeri ise çok alakasız ailecek oturulan bir yemek sofrasında öğrendim. Amerika'nın en korkunç  ve en meşhur 'lanetli evi'; 13 Floors Haunted House.  Adından da anlaşılacağı üzere 13 kattan oluşan bu eski yapıda konsept şu: İçeri girerken 25 dolares ödüyorsunuz ve başlıyorsunuz birinci kattan dolaşmaya. Söylenenlere göre ilk katlar hiç korkunç değilmiş. Fakat yukarı çıkmaya başladıkça her kat bir önceki kattan daha tedirgin edici olmaya başlıyormuş. Ziyaretçilerin ortalama dayanma süresi 6cı katmış ve 13cü kata şu ana kadar sadece bir kaç kişi çıkabilmiş. Çıkanlara da paraları iade ediliyormuş zaten. 

Aramızda bunun tutkunları kesin var biliyorum. Hatta birkaçınız bana yerini de sorucak. Sormadan söyleyeyim, yalnzca Philedelphia'da olduğunu biliyorum. Fakat kısa bir internet araştırması yaptıktan sonra son zamanlarda aynı konseptle bir sürü 13 katlı korku evlerinin türediğini farkettim ve ne yazık ki orjinalini bulamadım.Eminim hepsi korkunçtur ama ben olsam görmüşken orjinalini görmek isteyebilirim. Pardon istemem. 

2 yorum:

  1. cin - hayalet garantisi var mi acaba, hemsire ?

    YanıtlaSil
  2. Bilemiyorum..:) Tek bildiğim atmosferin çok tedirgin edici olduğuymuş..

    YanıtlaSil