21 Ekim 2011 Cuma

Yaşasın Yemek Yemek!...



Geçen cumartesi mükemmel zevkli bir şey yaptık. Eminim bunu okuyan insanların yüzde 90'i bu fikri çalıp kullanmak isteyecektir. Kullanın izin benden! Süper bir deneyim: Food Crawl. Mekan mekan gezip, şehrin bazı popüler yemek noktalarında durup, minik porsiyonlarla karın doyurma methodu..
Biz cumartesi aksam yemeği için altı karnı aç, gözü dönmüş Türk Soho’da buluştuk. 

1. Gezimizin ilk durağında Cafe Habana'nın akıl almaz mısırları ile başladık. Restoranın yanında minik take out bölümünden aldığımız mısırları bir çırpıda bitiriverdik. New York'a gelen herkesin yemesi gereken nimetlerden diyebilirim. 4.25 dolara kocaman mısır sahibi olabilirsiniz. Afiyet olsun!
Cafe Habana

2. İkinci durak La Esquina. Burada taco yiyeceğiz. Tadına baktıklarımızdan Tinga de Pollo (tavuklu), Pescado a la Brasas (balıklı) ve Picadillo (beef) gerçekten çok lezzetli çıktı. Sanırım hiç kimse tabağını dolu bırakmadı. Ne sipariş etseniz süper çıkıyor burada. Fiyatlar 3.25-3.75 dolar arası değişiyor; bence hiç bir şey!
La Esquina

Food Crawl ekibi
 (bir de kamera arkas
ındaki ben)
3. Üçüncü durak Lower East Side'daki The Meatball Shop. Adını çok duyduk ve tadını meraktan çatlıyoruz. Şansımıza buranın da take out bölümü varmış. Kimimiz sadece meatball ve sos aldı, kimimiz hamburger ekmeği arasında, kimisi de yanında ekmeği ve salatasıyla siparişini verdi. Bence bu da New York'ta gidilip yenmesi gereken ikonik lezzetlerden... Meatball'un etini, sosunu hatta yanına koyulacakları bile kendin seçiyorsun. Sonunda tam damağınıza göre mükemmel bir şey veriyorlar kucağınıza. Fiyatlar 7 ile 10 dolar arasında değişiyor. Yemeden durun bakalım!
The Meatball Shop


4. Çok mu yedik? Hayır! Daha tatlımız var. Düşün taşın... Tamam yakında krepçi var: Creperie. Kendi halinde ama bulunduğu semtte pek bir şöhreti var. Hadi bakalım bir nutellalı attırmak lazım son vuruş olarak! Food Crawl'umuzu klasik nutella waffle ile bitiriyoruz. 6 dolares...Yaşasın yemek yemek!!!!!

Creperie

Not: Fikir anası Ezgi Demirci'ye teşekkürler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder