24 Nisan 2012 Salı

K-Town'da Bir Vejeteryan


New York'taki Korea Town pek turistik değildir, o yüzden çok da bilinmez. Küçücük bir kaç sokağı içine alan bolca yeme içmenin, ginseng dükkânının, pastanenin, iki üç güzellik salonunun ve Korelilerin bayıldığı Karaoke barların birleşimi ufacık bir yerdir. 

Dünya mutfağını en iyi o ülkenin insanlarıyla tatmak lazım derler ya, şansıma o öğlen yanımda Koreli iş arkadaşımla Koreatown'un göbeğinde karın doyurma telaşına girdik. Bu sefer değişiklik olsun dedik, bildiğiniz Korean Barbeque yapan bir yere gitmek yerine vejeteryan Kore mutfağı sunan baya da meşhur olmuş Hangawi'ye yolumuzu çevirdik. Vejeteryan restoran deyince insanın yüzü buruşuyor, kâğıt tadında yemekler geliyordur bazılarınızın aklına. Sebze severler içinse tam bir cennet. 

HanGawi'ye girerken girişte ayakkabılarınızı çıkarttırıyorlar. İnsan içeri girer girmez ortamın büyüsüyle girişte unutuveriyorsun bıraktığın güzelim ayakkabılarını. Yürüdüğün platform üzerinde masaların yanında yastıklar var, oturup ayaklarını aşağı sarkıtıyorsun. Müzik ve ortamın sakinliği insanı Spa’da masaja gelmişsin hissiyle moda sokuyor. Yan masadaki kızın kendi kendine meditasyona geçtiğine yemin edebilirim!








Öğle yemeğinde fazla abartmak istemedik. Emperor Roll dedikleri sebzeli wraplere önünde duran 7 çeşit sebzeyi dolduruyorsun ve yanındaki nefis fıstıklı sosa banarak ağzına atıyorsun. İkinci olarak da Avocado Bibimbap söyledik. Servis edilen kızgın kap içindeki pirinç ve sebzeler sen yemeden gözünün önünde birazcık daha pişiyor. İnanılmaz lezzetli! 


Emperor Roll
Avocado Bibimbap

 Her zamanki gibi yanına Korelilerin geleneksel lahana sarmasını getiriyorlar
Date tea: Jujube de tatlı yerine geçebilecek süper bir kapanış oldu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder