11 Nisan 2012 Çarşamba

Easter Bonnet Parade, New York

Geçen pazar günü Fifth Avenue yaşı başı, zevki karateri, mesleği kimliği ne olursa olsun Paskalya Bayramını kutlamak amacıyla sokaklara çıkmış binlerce şapkalı ve kostümlü insana buluşma noktası oldu. Benim gibi bazıları izleyici olarak bazılarıysa o gün için özel edindikleri veya evlerinde kendileri yaptıkları kostüm ve şapkaları giyip etrafa poz vermek için toplandı. Bence ünlü olmak aşkıyla tutuşup paparazzilere poz vermeye özenen insanlar için çok tatmin edici bir gün oldu!!!

Easter Bonnet Parade kökleri 1800'lerin ortalarına dayanan bir gelenekmiş. New York'un elit insanları Paskalya ayininden sonra Fifth Avenue üzerinde o gün için özel diktirdikleri kıyafetler ve benzersiz şapkalarla birbirlerine hava atarlarmış. Şimdilerde ise işi abartmışlar, uçuk kaçık  kostümlerle geçit törenini büyütmüşler. 

Her köşede ilginçlikler gördükçe dayanamayıp oradan oraya koşturdum. Etrafta binlerce blogger ve bir sürü gazateci ellerinde bazuka gibi uzun objektifleriyle fotoğraf çekme yarışına girmişlerdi, bende kalabalığın arasından güzel kareler bulup sizin için bu günü fotoğrafladım. Hadi bakalim, iyi eğlenceler...


































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder