3 Haziran 2011 Cuma

“Pardon sizin fırın ne tarafta?”




Beef Jerky, hamburger derken menüyü biraz da tatlılarla tatlandıralım dedik. Belki koskoca New York‘ta “macaron”u icat eden ünlü Fransız Ladurée pastanesi yok ama yine de macaron hevesimizi biraz olsun tatmin edecek tatlı bir yer biliyorum bizim mahallede: Chelsea’deki Maison du Macaron - Madeleine Patisserie. Macaronları pek iştah açıcı, her gün çoğu tat değişiyor bu sayede ilginç lezzetler deneyebiliyorsunuz. İstanbul’da açılan Ladurée’nin o havalı mağazasında “Sizin fırın ne tarafta?” soruma aldığım “Bunlar Monaco’dan geliyor” cevabının şokuyla bir macaron bile tadamamıştım. Bu karizma zedeleyici hareketimin ardından olay mahalinden hemen uzaklaşmak zorunda kalmıştım. Bu nedenle Ladurée'ninkiler nasıldır bilemem ama buradakiler gerçekten mükemmel görünüyor, tatları pek tatminkar (çıtır çıtır ve yumuşak dışı içinde acayip lezzetli kreması... ımmmm!). En önemlisi bunlar taaa Monaco’dan veya saatler uzaktaki bir şehirden gelmiyor, kafenin hemen arkasındaki fırında yapılıyor: yani taptazeler!




Macaronların yani sıra diğer tatlılar da dayanılmaz!

Pastanenin vitrini 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder