5 Haziran 2011 Pazar

'Moon Manicure'

Uzun zamandır 'Water for Elephants' adlı filmin gösterime girmesini bekliyordum. Başrollerinde Reese Witherspoon ve Robert Pattinson'ın oynadığı 1920'lerde geçen film, o dönemin en popüler sirkinde yaşanan bir aşk hikayesini anlatıyor. İşin içinde 1920ler ve görkemli bir sirk olunca, filmin trailer'ı da ister istemez inanılmaz etkileyici olmuştu. Fakat film tam bir hayal kırıklığı çıktı! Robert Pattinson'ın kötü oyunculuğu filmi izlemeyi o kadar zorlaştırıyor ki, bir noktadan sonra sahnede olup bitenden çok karakterlerin kostümlerine ve makyajlarına odaklanıyorsunuz. Reese Witherspoon'un manikürünü fark etmem de sanırım tam böyle bir ana denk geldi.


Aslında bu 'Moon Manicure' trendi geri geleli bir kaç ay, hatta belki de yıl oldu. Geri geldi diyorum çünkü bu akım 1920'lerde başlamış. E bu durumda da Dita Von Teese'in tırnaklarının sürekli bu şekilde olmasına şaşırmamak gerek.


İsminin 'moon' yani 'ay' manikürü olmasının sebebi de ojeli tırnağın dibine ay şeklinde başka renk bir oje sürülmesi. En popüler ve dramatik kombinasyon da filmde kullanılan bordo tonlarının aksine, siyah ve beyazı bir arada kullanmak. 

 
Eğer tırnaklarınızın dibini hiç boyamadan ay şeklinde boş bırakırsanız buna da 'Half-Moon Manicure' deniyormuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder