19 Nisan 2011 Salı

Lady Mendl Tea Salon

posted by E.
Bir kaç ay önce sevgili Belizciğim sayesinde New York’ta böyle şahane şirin bir yer olduğunu keşfettim. Gerçekten gördüğüm en romantik, masalımsı yerlerden biri. 'The Inn at Irving Place' adlı otelin içinde yer alan bu şeker yerde adam başı 35 dolarese harika bir 'Five-Course' çay servisi yapılıyor. Bu ‘Five-Course’ içine neler dahil derseniz de başta minik ara sıcaklar, daha sonra 4 farklı çeşit minik sandviç ve tatlı kurabiyelerle servis edilen reçeller dahil. Tabii adı ‘çay salonu’ olunca da menüde envai çeşit çay çeşitlerini görmek mümkün. Bunlardan istediğinizi seçebilir ya da benim gibi garanticiyseniz gidip 'Earl Grey' de icebilirsiniz.





Masadaki çaydanlıklar, tabaklar, fincanlar tabii ki porselen, çatal bıçaklar da gümüş..Ancaaak bütün bunların dışında öyle bir detay vardı ki beni benden aldı; çay tabağının yanına iliştirdikleri küp şekerlerin her birinin üstündeki minik gül figürleri..
Annenizle, ananenizle, kiz arkadaşlarinizla gitmek isteyeceğiniz dünya tatlısı bir yer.  Mekanın içindeki birbirinden farklı odalar aynı zamanda bekarlığa veda veya ‘Baby Shower’ gibi özel günler için de kiralanabiliyor. New York’a yolu düşen bütün bayanlara duyurulur.

Buyrun bu da internet adresi: 
http://www.innatirving.com/default.aspx?pg=dining-mendls

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder